BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nationale feestdag: militair defilé in Brussel trekt 100.000 toeschouwers

binnenlandGeen nationale feestdag zonder militair en civiel defilé. Koning Filip is rond 16 uur aangekomen aan het Paleizenplein, waar hij werd ontvangen door Brussels burgemeester Philippe Close en enkele oud-strijders. Hij schouwde de troepen en trapte daarmee officieel het defilé op gang. Ongeveer 100.000 mensen zakten daarvoor naar het centrum van onze hoofdstad af, volgens een eerste telling van de lokale politie. Vanmorgen hadden koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen ook al het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.  

75 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Lange leven België , lange leven de Koning ! Vive la Begique , vive le Roi !
  • Tim Segers

    5 jaar geleden
    Misschien is het beter van er een echt Belgisch feest van te maken! Met optredens muziek eten drinken. Het leger kan zich dan nog presenteren gelijk het nu al doet. Meer volksspelen erbij en de mensen gezellig laten samenzijn. Zonder dat we dan afkijken van Nederland. Met koning, met respect voor de federale staat en gewesten en gemeenschappen en voor België.
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Tim Segers : heel juist u analyse Nu trekt het op niets meer ! De rest ook niet ( defilé enz..) Afschaffen die circus op onze kosten !
  • Tim Segers

    5 jaar geleden
    Het kan nog minder zijn Willy, mensen feesten nu eenmaal graag, eten graag een friet, drinken graag een pint en zien graag vuurwerk. Waarschijnlijk komen de meesten daarvoor en voor de muziek zeker... Van de andere kant konden ze dit weekend ook naar Tomorrowland en de Gentse Feesten onder andere gaan maar dat deden ze niet...
  • Henninckx Terry

    5 jaar geleden
    Dus vandaag stonden al de zakkenvullers opgedost bij elkaar, de ene al wat meer dan de andere !