Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws vanmiddag.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne bij VTM nieuws vanmiddag. © VTM nieuws

Van Quickenborne snoeihard voor Rutten: “Tijd voor een nieuwe voorzitter”

Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne vindt het tijd voor een nieuwe partijvoorzitter, omdat de partij volgens hem te veel naar links is opgeschoven. Dat zei hij vanmiddag bij VTM Nieuws. Hij overweegt zich zelf kandidaat te stellen voor het partijvoorzitterschap. 

186 reacties

  • Roger Vanthillo

    5 jaar geleden
    Ooit moest VQ de plaat poetsen om de erfopvolging van De Croo junior mogelijk te maken. Gelukkig voor hem en eerder toevallig werd hij burgemeester van Kortrijk. Zijn ambities zijn hiermede niet getemperd en lonken nu naar het voorzitterschap. Zijn uitspraken bij VTM dat de partij teveel naar links is opgeschoven zijn een bekentenis van formaat. Ook O-VLD heeft dus standen met een overwicht aan unitaristische links-liberalen.
  • Frederik Janssens

    5 jaar geleden
    Dat de VLD maar uit de regering blijft. Weg met de voordelen voor zelfstandigen en de rijken!
  • Sven Vrebos

    5 jaar geleden
    De partij van de dynasten en de zoontjes heeft maar één thema ' belastingsverlaging' maar een efficiënte performante en dienstvaardige overheid dat blijft buiten beeld. De burger verwacht een betere performante overheid - dit is bij Financiën en Justitie nog altijd niet haalbaar met zoveel advocaten parlementairen in het parlement. Hoe is dat toch mogelijk ?
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    De positie van Rutten wordt stilaan onhoudbaar...
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    VLD opgeschoven naar links? Op welk gebied dan? economisch besparingsbeleid: rechts; asiel en migratie : beleid van DeBlock is zo rechts als Francken; drug-beleid: rechts ; de kapitalistische lobby-groepen (energie, pharmacie, multinationals) bedienen: rechts. Het is niet omdat ge de termen links met rechts verwart of verkeerd gebruikt, dat de realiteit verandert