De WikiLeaks-oprichter riskeert in de Verenigde Staten 175 jaar cel.
Volledig scherm
De WikiLeaks-oprichter riskeert in de Verenigde Staten 175 jaar cel. © REUTERS

Pompeo: “Julian Assange wordt uitgeleverd aan VS”

Groot-Brittanië gaat Wilileaks-oprichter Julian Assange uitleveren aan de Verenigde Staten, zodat hij kan worden berecht voor spionage. Dat blijkt uit verklaringen van VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in de Ecuadoriaanse krant “El Universo”. Amper een week geleden verklaarde een Britse staatssecretaris echter het tegenovergestelde.

33 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Door klokkenluiders te muilkorven als spion denkt big brother/vs rustig verder te kunnen gaan met hun criminele,wereldwijde praktijken die elk mensenrecht schendt en indruist tegen hun eigen grondwet,'land of the free speech'???! UK wordt het volgende doelwit van hackers om hun koloniale en huidige misdrijven tegen eigen burgers aan de kaak te stellen als ze assange durven uitleveren.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Er zou beter een nieuwe assange opstaan. We hebber er zo meer nodig. Zeker vandaag in de EU en de US.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    spionnen zijn een gevaar voor het land,eerst een tijdje Guantanamo en dan het schokje,meer verdiend dergelijk crapuul niet en zij die er niet mee eens zijn moeten maar eens vragen hoe gevaarlijk spionnen zijn voor het leger en de soldaten
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Gerreke van Bovendaele, je hebt helemaal gelijk, maar ja, onze Tichmann staat nu eenmaal niet gekend voor nuances en/of eerlijkheid...
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Het enig wat Assange heeft gedaan is via zijn platform Wikileaks, de misdaden van voornamelijk de Amerikanen blootgelegd. Er is nooit bewezen dat hij of zijn organisatie de mails heeft gehackt. Waarschijnlijk waren de Russen verantwoordelijk voor een subtantieel deel, maar dat is ook speculatie. Blijkbaar zijn de misdaden niet meer belangrijk, maar moet de klokkenluider boeten. Snowden wist dat, en heeft zich wijselijk uit de voeten gemaakt.