Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Di Rupo sluit onderhandelingen met N-VA niet langer uit

PS-voorzitter Elio Di Rupo is voor de federale regeringsvorming bereid om rond de tafel te gaan zitten met de N-VA. Als er een uitnodiging komt vanwege de informateurs die aangeduid zijn door de koning tenminste. Dat zei hij aan de Franstalige zender RTBF, daags nadat koning Filip de regeringsonderhandelaars tot spoed aanmaande.

153 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Di Rupo krijgt een koekje van eigen deeg. Bij de vorige verkiezingen was zijn strategie het aanmodderen als ‘demandeur de rien’, omdat de tijd in zijn voordeel speelde. Nu zou het wel eens juist andersom kunnen zijn. Hoe langer hij gesprekken over confederalisme uitstelt hoe meer de tegenstellingen noord-zuid zich tegen de PS zullen keren, zelfs in Wallonië.
  • luc bartholomeus

    5 jaar geleden
    De naakte waarheid: ps kreeg 641.000 stemmen. Dit zijn er 160.000 MINDER dan vb! Nv-a haalde bijna met 1,1 miljoen bijna DUBBEL zoveel stemmen als di rupo! Nog cijfers? Nv-a & VB samen hebben DRIE keer zoveel stemmen als ps! Wie durft nog beweren dat alle belgen gelijk zijn ?
  • Yves Pinoy

    5 jaar geleden
    Wallonië en Vlaanderen zijn twee verschillende entiteiten. Rest ons nog te kijken wat we samen kunnen doen (defensie, politie, civiele bescherming, enz) en draagt al de andere bevoegdheden over aan de gemeenschappen. Maar dan veel beter en efficiënter georganiseerd dan de knoeiboel die er nu heerst op sommige departementen.
  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    Confederalisme ! Zoals iemand in de UK ooit zei : TINA
  • Nino Brodelet

    5 jaar geleden
    Wallonië heeft reeds sinds lange tijd het confederalisme ingevoerd ! Als Vlaanderen ooit onafhankelijk wordt , zal het door Wallonië zijn . Vlaanderen heeft 1 regering , de andere 6 zitten in Brussel of beneden de taalgrens . Duidelijk ? Of moet ik het tekenen ?