Vader van vier is verbolgen: “Dit beleid gaat toch veel te ver?”

© dpw

“Dit gaat toch veel te ver?”, zegt Jan Sevenant. Hij kreeg een deurwaarder over de vloer voor een openstaande rekening van 4 euro voor de naschoolse opvang.

pdx

Drie van de vier kinderen van zijn gezin gaan naar de Leefschool, waar ze regelmatig ook in de naschoolse opvang verblijven. Maar Jan Sevenant is verbolgen over de manier waarop het bestuur de opvang regelt. “Alles liep prima tot de gemeente de regeling van de opvang overnam”, zegt hij. “In het begin liep er van alles verkeerd: foute uren werden opgeschreven, facturen raakten zoek. Toen de school de opvang nog in handen had, liep alles veel vlotter.”

Enkele maanden geleden kreeg het gezin een aangetekend schrijven. “Een derde aanmaning voor achterstallige facturen. Maar de eerste twee aanmaningen heb ik nooit gezien of gekregen. Een deel bleek al betaald, maar zonder de juiste numerieke mededeling. Er stond nog 4,2 euro open. Ik had het bewijs dat ik dat bedrag al had betaald en stuurde een mail naar de gemeente. Een antwoord heb ik nooit gekregen.”

Een maand later kreeg hij wel bezoek van een deurwaarder. “Om het openstaande bedrag te innen”, zegt Sevenant. “Vier euro dus. Plus de vergoeding voor de deurwaarder, alles samen 137,56 euro. Ik deed mijn verhaal bij de burgemeester en hij leidde me naar het hoofd van de financiële dienst. Daar vond men een tweede openstaande factuur van nog eens 4,2 euro. De zaak sleepte toen al maanden aan, dus stortte ik daags nadien die 4 euro aan de gemeente. Maar de kosten van de deurwaarder wil niet betalen.”

“Groot was mijn verwondering toen op 28 juni de deurwaarder weer langskwam, deze keer met een slotenmaker.”

Openbare verkoop

“Terwijl we niet thuis waren, kwam hij binnen en maakte een schatting van alle roerende goederen, met het oog op een openbare verkoop. Terwijl we alle schulden al hadden vereffend met de gemeente en we nog een onderhoud hadden gevraagd met de ontvanger. Ongehoord.”

Sevenant heeft tot 17 augustus tijd om te betalen. De deurwaarderskosten lopen op tot 424 euro. “Ik wil gehoord worden door het schepencollege, maar dat lijkt niet evident. Had de gemeente sneller gereageerd op mijn vragen of de kwestie onderzocht, dan was het nooit zover gekomen. Voor mij ruikt dit dossier naar kwade wil.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen