Een groep mannen bestormde na afloop van de manifestatie een metrostation. Daar sloegen ze met houten stokken in op de pendelaars.
Volledig scherm
Een groep mannen bestormde na afloop van de manifestatie een metrostation. Daar sloegen ze met houten stokken in op de pendelaars. © Twitter

Mannen met knuppels bestormen manifestanten in Hongkong, politie nergens te bespeuren

In Hongkong kwamen gisteren nogmaals duizenden mensen op straat om te protesteren tegen de regering. Na afloop werden enkele demonstranten op hun weg naar huis onder handen genomen door mannen, gewapend met knuppels. Tientallen mensen zouden in het ziekenhuis zijn beland, één van hen zou ernstig gewond zijn. Eenmaal de politie arriveerde, waren de daders allang met de noorderzon verdwenen.

12 reacties

  • Sophie DeWolf

    5 jaar geleden
    Er komt hier zo weinig nieuws over naar buiten. Het is belangrijk dat men niet vergeet dat dit al eerder is gebeurd in 1989 waarbij honderden ongewapende studenten vermoord werden op het Tiananmenplein door de overheid.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    verleden week was er een tegenbetoging hadden de betogers met bussen aangevoerd van uit China . voor dictaturen zijn alle middelen goed voor hun bevolking het zwijgen op te leggen.
  • Dirk Peeters

    5 jaar geleden
    Zo regelt China zijn zaakjes. Tijdens de Tieanmen betoging waren de soldaten ook gedrogeerd, zodat ze minder moeite zouden hebben om op de bevolking te schieten. Er is niets veranderd on 30 jaar.
  • Freddy Van de Velde

    5 jaar geleden
    Chinese knokploegen ?
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    China gaat toch wel niet echt met zich laten sollen. En gelijk hebben ze.