De lunch van je dromen: snelle en gezonde zomerpasta die barst van de groenten
Aangeboden door LidlEentje om vooraan je receptenboek te steken deze zomer: een frisse en vegetarische pastasalade met véél groenten en verse kruiden. En klaar in een wip! Jackpot.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 g volkoren fusilli
1 courgette, in plakjes
200 g kerstomaatjes, in partjes
50 g rucola
100 g sperzieboontjes, schoongemaakt & gehalveerd
2 el peterselie, fijngehakt
2 el munt, fijngehakt
2 el yoghurt
2 el mayonaise
1 tl currypoeder
1/2 tl cayennepeper
1 teentje knoflook, geperst
2 lente-uitjes, in ringen
1 el citroensap
30 g pijnboompitten, geroosterd
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de lente-ui met de look glazig. Voeg de courgette en sperzieboontjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur bakken.
2. Kruid de groenten met de cayennepeper en zout. Giet de pasta af. Meng er de nog warme groenten, de kerstomaatjes, de rucola en de verse kruiden onder. Giet er nog wat olijfolie bij en schep om.
3. Meng de yogurt onder de mayonaise en kruid met het currypoeder, peper en zout. Werk de pasta af met de pijnboompitten en Parmigiano Reggiano en geef er het sausje bij.
Zin in meer lekkers? Probeer dan deze lekkere kip op de bbq!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet. -
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
-
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
-
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
De goudbrasem of dorade royale is de bekendste telg van de familie van zeebrasems. Bak dit verse visje op het vel voor een lekkere korst en steel de show met pistache en koriander als verrassende toppings. -
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
De perfecte pizza, Napolitaans of Romeins (ja, daar zijn verschillen tussen!), heeft een krokante, luchtige bodem. De juiste baktemperatuur is daarbij cruciaal, maar ook zonder houtskooloven kom je tot een krokante korst. Laat de kolen van de barbecue hun werk doen en geniet in eigen tuin van het beste van het zuiden. Mangiare! -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer