Archieffoto van de Minerve.
Volledig scherm
Archieffoto van de Minerve. © AFP

Wrak van verdwenen duikboot na vijftig jaar teruggevonden in Frankrijk

De Franse marine heeft vanochtend het wrak gevonden van de onderzeeër Minerve, die in 1968 voor de kust van Toulon in de Middellandse Zee spoorloos verdween. De 52 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. Expeditie vindt onderzeeër, maar niet de gezochte O13 uit WOII

    Expeditie vindt onderzeeër, maar niet de gezochte O13 uit WOII

    Duikers die op de Noordzee hebben gezocht naar het wrak van de Nederlandse onderzeeboot O-13 keren vandaag terug in de haven van Scheveningen. De expeditieleden van de stichting Duik de Noordzee Schoon speurden ruim een week naar de in juni 1940 verdwenen onderzeeër op de Doggersbank. De duikers vonden weliswaar het wrak van een duikboot, maar het bleek niet om de O13 te gaan. Welke onderzeeër er wel ligt, moet nog worden vastgesteld.