Malek F. weigerde zich op 5 mei 2018 over te geven waarop de politie hem in het been schoot. Bij de steekpartij raakten drie voorbijgangers zwaargewond. Een buurtbewoner filmde de arrestatie.
Volledig scherm
Malek F. weigerde zich op 5 mei 2018 over te geven waarop de politie hem in het been schoot. Bij de steekpartij raakten drie voorbijgangers zwaargewond. Een buurtbewoner filmde de arrestatie. © Regio15

Syriër die drie mensen neerstak in Den Haag is ontoerekingsvatbaar, geen terroristisch motief

Malek F. (33), de Syriër die op 5 mei 2018 drie voorbijgangers neerstak in Den Haag,  is vanmiddag door de rechter volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij krijgt geen celstraf maar is veroordeeld tot tbs (het Nederlandse equivalent van internering). Volgens de rechter heeft Malek F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde Malek F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen. 

3 reacties

  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    In Nederland zijn ze tegenwoordig ook wereldvreemd. Zijn plan is alvast gelukt, een ticket in Nederland voor de rest van zijn leven, die heeft geen asiel meer nodig.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    een schande is dat. Ze kennen hem daar zeer goed, staat gekend als iemand met een geweldadig en crimineel verleden en als geradicaliseerd bij de Den Haagse politie volgens hun communicé destijds. Pleegt duidelijk een aanslag met allah akbar getier en dan durven ze te stelle ndat het geen terrositisch motief is ? Tijd om die wereldvreemde rechters de deur te wijzen.
  • Andre Perneel

    5 jaar geleden
    Blijf dat crapuul maar verder in de watten leggen , onnozelaars , maar dat zal niet blijven duren , mijn gedacht !