Alexander De Croo
Volledig scherm
Alexander De Croo © BELGA

Begroting 3,8 miljard ontspoord sinds val regering

Sinds de val van de regering-Michel is de begroting met 3,8 miljard euro ontspoord. Met die bittere pil komt het monitoringcomité straks op de proppen. “Dit bewijst dat we ons geen verder tijdverlies meer kunnen veroorloven”, zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).

428 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    De N-VA fanaten leggen de schuld alweer bij de anderen. Volgens Wim Moesen, professor emeritus aan de KU Leuven: “De waarheid is dat dit een collectieve verantwoordelijkheid is van de regering, inclusief N-VA” (De Morgen)
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het ligt niet aan de pensioenen. Die stijgen wel. Maar zelfs dan geven we nog veel minder van het BNP terug aan pensioenen dan andere Europese landen. Moesten die pensioenen niet verwateren en wel de levensduurte volgen dan gaven we meer uit. Dus het niet aanpassen aan de levensduurte kan al zeker de reden niet zijn, Christian Alex. Eens beginnen met het afschaffen van alle niet echt noodzakelijke subsidies. Aan bedrijven, private personen, politici en verenigingen.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De begroting ontspoort voortdurend meer. dat is ingebakken in het systeem, een mathematische zekerheid. Een belangrijke reden zijn de pensioenuitkeringen, die nooit aangepast werden aan de gestegen levensduur, waardoor de uitgaven voortdurend en automatisch stijgen.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Onze politici zouden eens het goede voorbeeld kunnen geven. Het bedrag dat ze maandelijks onbelast ontvangen ook eens laten belasten aan de geldende tarieven. Als ik nog ging werken dan verdween er van mijn bruto loon meer dan 50% naar de belastingen en de RSZ. Als ik mijn verlofgeld en dertiende maand kreeg dan was het hek helemaal van de dam. Waarom moeten zij minder betalen ?
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Een minister van financiën die zijn eigen fouten doorschuift naar andere en er dan nog dik voor betaald worden ook? De appel valt dus werkelijk niet ver van de boom. En wie zou die job niet willen ?