Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

3 mama’s getuigen over hun bevalling: “Ik had 3 dagen in het ziekenhuis wél nodig”

Bevallen en na 2 nachten in het ziekenhuis weer naar huis? Uit een proefproject met 11 ziekenhuizen blijkt dat veel mama’s het best prima vinden. Maar sommige moeders geven tóch de voorkeur aan nog een dagje langer genieten van de veiligheid van de ziekenhuiskamer. “Pas na 3 dagen had ik het gevoel dat ik het thuis alleen zou trekken.” 

15 reacties

  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Dan geef je toch zelf toe dat je zwangerschap een abnormale was Sabrina? Het gaat over niet-abnormale zwangerschappen.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    ik was blij met die 5 dagen die ik in het ziekenhuis verbleef, je lekker laten verwennen,rustig de babyblues kunnen hebben zonder daarbij een echtgenoot te hebben die niet begrijpt wat je meegemaakt hebt. Een geboorte is een hele belevenis ook al is alles vlot verlopen vooral bij een eerste kindje ben je gewoon verloren en weet je niet wat je moet doen en te weten dat je beroep kan doen op een deskundige doet goed
  • Van den haute Robby

    5 jaar geleden
    Ik ben 5 dagen gebleven hoor! Zeker bij je eerste vond ik de hulp ( na toch wel een zware bevalling ) meer dan welkom! En niet te vergeten de info en goede raad die dag EN nacht voor je klaar staat...!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Misschien zo doen ,dag van bevallen alles in orde geen complicatie's naar huis ,wens je toch langer te blijven ,zelf betalen ,heel simpel toch .
  • Sabrina Christyn

    5 jaar geleden
    Eva munet, ik had een monochoriale monoamniotische tweeling, zeer zeldzaam en gevaarlijk dus nee ik was niet ziek en nee ik was niet gehandicapt maar ik ben wel geopereerd moeten worden tijdens mijn zwangerschap, moest platte rust nemen, ben 1 kindje verloren en mijn vliezen zijn gebroken op 25 weken waardoor ik met spoed werd opgenomen in Leuven, en aandacht? Ik heb niemand laten komen behalve de heel dichte familie! Vroeger bleven ze 10 dagen het zijn die mensen die nu zeggen 2 is genoeg