De Stena Impero werd vrijdag in beslag genomen door de Iraanse Revolutionaire Garde.
Volledig scherm
De Stena Impero werd vrijdag in beslag genomen door de Iraanse Revolutionaire Garde. © AP

Iran noemt inbeslagname Britse tanker “wettelijke maatregel”

De inbeslagname van de Britse olietanker Stena Impero vrijdag was een "wettelijke maatregel die noodzakelijk was om de regionale veiligheid te verzekeren”. Dat heeft de Iraanse regeringswoordvoerder Ali Rabii vandaag gezegd op een persconferentie in Teheran.

7 reacties

  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Ons inbeslagname was legaal, hun inbeslagname niet. Beiden houden er een andere mening op na. Had UK nu echt verwacht strafloos Iran te kunnen treiteren? Iran waarschuwt al een jaar, laat ons met rust of we zullen het verkeer in de straat van Hormuz regulieren. UK dacht dat het bluf was en komen er belachelijk uit.
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Brexit willen maar tegelijk steun van Europa vragen voor een beschermingsoperatie van hun schepen .. .
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Engeland kondigde maandag plannen aan om een door Europa geleide 'maritieme beschermingsmissie' te ontwikkelen en in te zetten om de scheepvaart in de vitale Straat van Hormuz te beschermen in het licht van de inbeslagname van een Britse tanker in de waterweg vorige week door Iran. Hmm, Amerika heeft het gratis gedaan voor de laatste 60+ jaar. Amerika heeft ook geen olie nodig uit het buitenland. Europa moet schreeuwende op eigen benen gaan staan. Trump wint nogmaals, voor de zoveelste keer..
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De Britten willen dat Europa hun schepen beveiligd in de Straat van Hormus. Komaan zeg, Europa beschuldigen van een slechte situatie in Groot Brittaniie .Waarvan de basis in de jaren 70 ligt toen Labour met tatcher aan de macht kwam. Ze roepen dat Eruopa de Britten gijzelt maar nu moeten wij hun rommel opkuisen in hun ogen. Die zijn echt gek geworden. Brexit op alle vlakken, gezien ze al bijna 3j met onze voeten rammelen, laat ze maar stikken.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Alee, ik dacht de de Britten Europa niet nodig hadden er persé uitwilden ... Nu komenze al vragen om toch samen te werken ... Krijgen ze van Trumpie niet wat ze willen ???