Microsoft-CEO Satya Narayana Nadella.
Volledig scherm
Microsoft-CEO Satya Narayana Nadella. © AFP

Microsoft steekt een miljard in AI-onderzoek: “Kan de koers van de mensheid bepalen”

Microsoft steekt 1 miljard dollar in een groep die onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie. OpenAI gaat de Azure-clouddiensten van Microsoft ontwikkelen. Daarnaast gaan Microsoft en OpenAI samen technologie ontwikkelen voor supercomputers. Het is de bedoeling dat de kunstmatige intelligentie zichzelf nieuwe vaardigheden kan aanleren en verschillende taken kan uitvoeren, net als mensen. ‘Kunstmatige Algemene Intelligentie’, noemen Microsoft en OpenAI dat. Nu kan kunstmatige intelligentie één specifieke taak heel goed uitvoeren.

5 reacties

  • Patrick Coulier

    5 jaar geleden
    MS en AI in 1 zin, dat komt nooit goed... Gebaseerd op 40j ervaring met MS streken ;-)
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    En dan hopen dat die AI steeds bij een nieuwe vaardigheid vraagt of ie het mag uitvoeren en dat je JA moet zeggen. Als AI de vrije loop mag gaan, dan krijg je Terminator toestanden, die kunnen we wel missen. Er zijn genoeg films gemaakt die de nadelen van AI mooi aankaarten al er te weinig is nagedacht over de gevolgen, vastgelegde beperkingen en beveiligingen.
  • Guy Rutten

    5 jaar geleden
    Dus een Amerikaanse groep (met iemand als Thiel, adviseur van Trump) gaat i.k.v. AI bepalen 'waar de mensheid baat bij heeft'. Dan krijg ik nog meer de bibbers van AI. Hawking noemde AI ooit het potentieel einde van de mensheid en ik vrees dat hij gelijk had. Facebook heeft bv. een paar jaren geleden een AI-experiment moeten stoppen omdat 2 chatboxen tegen elkaar begonnen spreken in een taal die geen mens begreep. Er moeten minstens duidelijke internationale (o.a. ethische) regels komen.
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Oei....als ze dat doen zit er meer aan vast.....opletten dus!
  • Christian Smets

    5 jaar geleden
    Oei! Als Microsoft er zich mee gaat bemoeien loopt het gegarandeerd foutief af!