Tim Wellens met de bollentrui.
Volledig scherm
Tim Wellens met de bollentrui. © BELGA

Wellens mikt voluit op bollentrui: "Wil hem heel graag naar Parijs meenemen"

Tour de FranceTim Wellens (Soudal-Lotto) maakt van de bergtrui zijn hoofddoel in deze Tour de France. "Aanvankelijk lag de focus op ritwinst, maar hoe langer ik die trui draag, hoe meer ik begin te geloven dat ik die wil meenemen tot in Parijs", vertelde hij op de tweede rustdag in Nîmes.

24 reacties

  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    Elle Devee als Tim een fransman was dan was hij een held , als het WVA mocht zijn in die trui was het een God , nu is het een renner met mindere naam en faam word hij in het belachelijke getrokken. Al is effe berekend hoeveel euros die trui al 13 dagen lang in het laadje brengt? om nog maar te zwijgen voor de reclame voor de ploeg . De toer is die renners hun boterham en als de toppers die trui vlugger willen moeten ze ook aanvallen op bergen van 1ste cat.
  • Peter Soenen

    5 jaar geleden
    beste, Luciën van Impe had die trui zeer dikwijls (ik denk een keer of 5, toch deed hij in de laatste ritjes met cols van 3e of 4e categorie niet mee en verloor hij die soms in Parijs.) De Tour beslist en de Tour draagt de gevolgen, zo heb je eens een toffe winnaar zoals Julian vorig jaar en af en toe eens een mindere zoals ... bvb Richard Virenque, that's life. Lotto is hier niet mee bezig, wel met de Champs Elysees.
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    En waarom zou dat dan verkeerd zijn dat er slechts een handvol in aanmerking komt voor de bollentrui? Er komen er toch ook niet meer in aanmerking voor het geel?
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Ieder doet het op zijn eigen manier, ik vind dat Wellens tot hiertoe een goede tour rijd.Er zijn al meer winnaars geweest van de bergtrui die niet de beste klimmer waren,Alaphilippe vorig jaar bv in Parijs op 1h28m08sec van Thomas.Dat is ook geen uitslag voor de beste klimmer.
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    Elle Devee als de bollentrui alleen voorbehouden mag zijn voor de echte klimmers dan heb je max 5 kandidaten nog voor de tour begint . Dan moet je ook de punten schrappen op beklimmingen van 1 ste en 2 de cat anuleren want daar roeren die klimmers zich voor geen vin .Dan moet je ook de tussensprinten voor de groene trui opdoeken waar Sagan zich de naad uit de broek voor rijd. Wees er maar zeker van dat de tour dan een saaie boel word waar nog weinig ontsnappingen tot stand komen