Theresa May
Volledig scherm
Theresa May © Photo News

Wie volgt Theresa May op? Verkiezingen voor nieuwe Britse premier officieel afgesloten

buitenlandDe verkiezingen binnen de Britse Conservatieve partij om een nieuwe voorzitter en premier aan te duiden, zijn vanavond omstreeks 18 uur afgesloten. De resultaten worden morgen pas bekendgemaakt, maar weinigen twijfelen er nog aan dat Boris Johnson zich straks de nieuwe Britse premier mag noemen. 

8 reacties

  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    De EU heeft geen enkel wapen, alleen héél veel schulden én een jarenlange luchtbel-economie. Met een muntje dat 50% boven zijn waarde noteert. UK kan deals sluiten met de hele wereld en dat zal vanzelf gaan met een Pond waarvan de koers intussen tot reele waarde is teruggebracht. EU zal zijn eigen lucht verder moeten rondpompen van lidstaat naar lidstaat.
  • willy verbeeck

    5 jaar geleden
    Ga er voor Boris, zodat de rest van de EU aanhangers hun ogen ook eens open zullen gaan.
  • Rudy Meert

    5 jaar geleden
    Een no-deal heeft vernietigende gevolgen voor het VK. Meer dan 50 % van hun primaire behoeften wordt uit het Europees vaste land ingevoerd. Nu reeds heeft een van de grootste staalfabrieken het faillissement aangevraagd ten gevolge van de brexit, met duizenden werklozen als gevolg. Grote bedrijven en multinationals waarschuwen voor de gevolgen van een no deal vertrek uit de EU. Weldra zijn chips met kaas een verleden voor de Britten
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Een tweede Trump, hij heeft al dezelfde kapper zo te zien.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Hopelijk geeft hij niet toe aan het EU-monster en gaat hij voor een no-deal op 31 oktober als EU niet wil inbinden..