Beeld ter illustratie, handbagage.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, handbagage. © Shutterstock

TUI fly gaat strenger toezien op bagageregels

ReizenDe luchtvaartmaatschappij TUI fly gaat er strenger op toezien dat reizigers de regels rond handbagage wel effectief naleven. "Het toezicht op die normen voor handbagage wordt aan de check-inbalie niet steeds strikt uitgeoefend. Daardoor wagen veel passagiers een gokje en brengen ze grotere of zwaardere handbagage mee", klinkt het. "Als te veel passagiers deze redenering volgen, ontstaat echter plaatsgebrek aan boord."

33 reacties

  • Johan Launders

    5 jaar geleden
    daar klaagden wij al jaren over en meldden dat steeds in de opmerkingen... EINDELIJK!
  • Leopold Bielen-Buczek

    5 jaar geleden
    Wij zeggen het elk jaar weer, verbied die trolley's! Neemt veel te veel plaats in en je moet altijd wachten im op je plaats te raken en bij het uitstappen opnieuw! Werd hoog tijd dat ze dit gaan toepassen. Goed gezien van de vliegtuigmaatschappijen!
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Ik haal de te grote koffers gewoon uit het vak om mijn gereglementeerde handbagage er in te steken, sommige hebben al geprotesteerd, maar de stewardessen gaven mij gelijk, regels zijn er om te respecteren. Eén dikkop wou mij een pak slaag geven, hij werd van het vliegtuig gezet, als er mensen zijn die denken dat geweld een oplossing is, dat ze maar eens proberen, ik laat mij door niemand intimideren.
  • John Koevoets

    5 jaar geleden
    Groot gelijk, hadden ze veel eerder moeten doen. Niet alleen bij tui maar ook corendon e.d. de koffers van anderen liggen boven mijn eigen gereserveerde stoel. Gewoon irritant. Enkel meenemen wat je gebruikt in t vliegtuig. De rest onderin.
  • Johan De Clercq

    5 jaar geleden
    Regels zijn regels.... Rugzakken van 40 kg en 90 liter zijn geen handbagage..... Te pinnig om 25 euro bij te betalen op een vlucht van 3000 km voor 100 euro. Moet er nog gratis drank en snacks bij?? En een slaatje ? En een cavaatje ? En een krantje? En een warm gezichtsdoekje? En fast lane check in??