De Notre-Dame
Volledig scherm
De Notre-Dame © AFP

Cruciale fout deed Notre-Dame bijna volledig instorten

buitenlandDe veiligheidsmedewerker die het controlebord met het brandalarm van de Notre-Dame in de gaten hield, was amper drie dagen aan de slag toen het waarschuwingslicht plots rood kleurde: ‘Feu’. Vuur. Wat daarna volgde, tekende de geschiedenis van Parijs. 

13 reacties

  • Leroy van Riet

    5 jaar geleden
    Raf, een blus heli stort een paar duizend liter water vanaf hoogte op een brand. Dit water komt met enorme kracht op hetgeen geblust wordt. Bij de Notre Dame had dit als gevolg gehad dat juist delen in hadden gestort. Preek niet over waar je geen verstand van hebt, de beste stuurlui staan altijd aan wal.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @constan vriel ,achteraf??.Negatief ,men heeft gewoon niet nagedacht over het risico bij de renovatie waar de mogelijkheid dat er brand kan ontstaan wel xxx keer hoger ligt.De ouderdom en hoe kurkdroog alles door de jaren was is gekend en men had heli's kunnen voorzien ingeval van en dit had veel minder schade gebracht als men eraan gedacht had,maar heeft men niet.
  • St V riel

    5 jaar geleden
    raf, achteraf is natuurlijk alles makkelijk te voorspellen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De fout en volgens mij de grootste ,men had heli's moeten inzetten ,water lag er in de onmiddellijke omgeving en dan had men veel sneller en gerichter kunnen blussen zodat het vuur zoals nu niet de tijd had zich te verspreiden,niet te begrijpen dat ze daar niet op gekomen zijn.
  • Pieter-Jan Haghedooren

    5 jaar geleden
    Je laat een plaats als de notre dam toch niet verkrachten door er sociale woningen op te zetten.