© AFP

Del Potro won de Davis Cup-wedstrijd tegen Cilic met gebroken vinger

De Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-38), zondag beslissend voor Argentinië in de finale van de Davis Cup tegen Kroatië, verklaarde dat hij zijn wedstrijd tegen Marin Cilic (ATP-6) beëindigd heeft met een gebroken vinger.

Del Potro leidde Argentinië naar zijn eerste Davis Cup-zege, na vier eerdere nederlagen in de finale. De Argentijnse nummer een won het bewuste duel tegen Cilic in vijf sets (6-7 (4/7,) 2-6, 7-5, 6-4 en 6-3). Bij een overwinning van Cilic had Kroatië een beslissende 3-1 voorsprong genomen. Federico Delbonis (ATP-41) maakte de klus vervolgens af tegen veteraan Ivo Karlovic (ATP-20).

Del Potro maakte na afloop bekend dat hij in de vijfde set een breukje had opgelopen in een vinger van zijn linkerhand. Toch slaagde hij er nog in de partij winnend af te sluiten. “Mijn vinger is gebroken, maar dat maakt niet uit”, liet Del Potro optekenen. “We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Ik liep het breukje op in de vijfde set toen ik een service van Cilic wou terughalen, die out was.”

Van eind 2008 tot midden 2014 kampeerde Del Potro geregeld in de top tien van de wereld. Alleen in 2010 en 2011 viel hij daar een poos door blessures uit. Een vierde plaats was zijn hoogste ranking. De afgelopen jaren werd hij door aanhoudend blessureleed geplaagd. De Argentijn gaf dan ook toe dat hij geregeld dacht aan stoppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer