EPA
Volledig scherm
© EPA

Boris Johnson is de nieuwe Britse premier

De Conservatieve Partij heeft Boris Johnson (55) als haar nieuwe leider gekozen. Johnson volgt zo ook Theresa May op als premier van het Verenigd Koninkrijk. Het enfant terrible van de Britse politiek was torenhoog favoriet in de strijd. Hij klopte, zoals verwacht, vlot zijn concurrent Jeremy Hunt met 92.153 stemmen tegen 46.656.

212 reacties

  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    telkens ik hem zie en vooral wanneer ik hem hoor spreken, denk ik dat ik naar Little Britain zit te kijken. Ik ben eens benieuwd of hij zijn forse beloftes gaat waarmaken. Niet dat het veel uitmaakt, net als de Trumpies hebben ook de fans van Boris een zeer kort, selectief geheugen. Maar de pers niet. Maar goed, dan kan je nog altijd met 'fake news' gaan lopen wapperen. Opties zat, de weg naar succes ligt open!
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    De EU zal met hangende pootjes GB achterna lopen
  • Pete Ta

    5 jaar geleden
    Het ultra-kapitalisme geleid door graaiers hebben de wereld naar de afgrond gebracht. De verdeeldheid bij de bevolkingen is totaal en chaos loert om de hoek.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Die kerel is rampzalig voor het Verenigd Koninkrijk.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Na de VS heeft nu ook het UK zijn,regerende clown, hopelijk zijn we er in oktober finaal van af. Einstein had overschot van gelijk: "de menselijke domheid is eindeloos"