afp
Volledig scherm
© afp

Bosch en Daimler krijgen toelating voor auto's die zelf gaan parkeren

De Duitse autobouwer Daimler, moederconcern van luxemerk Mercedes-Benz, en toeleverancier Bosch mogen zelfrijdende auto's voortaan zonder bestuurder in een parking laten parkeren. Een pilootproject dat ze twee jaar geleden in Stuttgart voorstelden heeft de goedkeuring gekregen van de Duitse verkeersautoriteiten. Het gaat om het eerste systeem ter wereld waarbij wagens volledig autonoom parkeren, zo maakten beide bedrijven vandaag bekend.

4 reacties

  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Tesla probeert voor dit al een jaar toelating te krijgen maar mag niet "van Europa". Concurrentie vervalsing, negatieve publiciteit kopen over Tesla en invoerheffingen zijn wat de "innovatie" in Europa nog recht houdt.
  • Ipie Iprenburg

    5 jaar geleden
    En de verantwoordelijkheid met een technische storing krijg je de kosten er gratis bij, bv. aanrijding?
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Zijn deze voorzien van een automatisch aanrijdingsformulier?
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Wanneer auto's automatisch kunnen parkeren en rijden naar elke bestemming, moeten we geen auto meer kopen want het zal dan goedkoper zijn er één te bestellen die in de buurt staat om ons te laten vervoeren. geen garage meer aan of in de woning. Wagen oproepen, adres ingeven, betalen en rijden maar. Ter plaatse parkeert de wagen zich voor andere gebruikers. Wagenpark zal voor de helft verminderen, geen boetes meer te innen en politie kan dan werk maken waar ze voor wat opgeleid zijn.