Direct naar artikelinhoud
Canada

Canadese politie onderzoekt verband tussen drie doden en twee verdwijningen

De Canadese politie toont een compositietekening van een man die mogelijk te maken heeft met de verdwijning van Lucas Fowler (23) en zijn vriendin Chynna Deese (24).Beeld AP

De Canadese politie onderzoekt een mogelijk verband tussen drie doden en twee verdwijningen langs een afgelegen snelweg in het oosten van het land.

Het gaat om de dubbele moord op de 23-jarige Australiër Lucas Fowler en zijn 24-jarige Amerikaanse vriendin Chynna Deese, de verdwijning van twee Canadese tieners en de vondst van een nog niet geïdentificeerd lichaam. Eerder zei de politie nog dat er geen enkele aanwijzing was dat de zaken iets met elkaar te maken hadden, maar nu gaat ze een mogelijk verband toch onderzoeken. 

Fowler en Deese maakten een roadtrip naar Alaska toen ze met pech langs de kant van de weg kwamen te staan. Op 15 juli werden hun lichamen gevonden. Na drie dagen werden ze geïdentificeerd. De politie denkt dat ze op 14 of 15 juli zijn vermoord. Ze heeft een compositietekening vrijgegeven van een man die met Fowler aan de kant van de weg heeft gepraat.

Een ongedateerde foto van de vermoorde Chynna Deese en Lucas Fowler.Beeld AP

Vier dagen na de vondst van de lichamen startte de politie een zoektocht naar de Canadese tieners Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18), nadat hun truck uitgebrand was aangetroffen. “We zijn hoopvol dat ze nog leven”, zei de politie.

Tijdens de zoektocht naar de jongens vond de politie, twee kilometer ten zuiden van de truck, het lichaam van een man. Het bleek niet om McLeod of Schmegelsky te gaan. De politie heeft niet gezegd hoe en wanneer de man is overleden. De man is nog niet geïdentificeerd; wel is een compositietekening vrijgegeven.

“Het is ongebruikelijk om twee onderzoeken van deze aard tegelijkertijd te hebben lopen in het noorden van British Columbia”, zei de politie. Toeristen en bewoners worden opgeroepen om extra waakzaam te zijn in het gebied, waar telefoonbereik schaars is.