Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Top 5 meest gestelde vragen over groene stroom

EnergieOns land heeft nog een pak werk voor de boeg, wil het de Europese doelstellingen op het vlak van hernieuwbare energie halen. De transitie naar duurzame stroom staat bovenaan de agenda. Daar kunt u als consument een steentje toe bijdragen door te kiezen voor groene elektriciteit. Hoog tijd dus om vijf veelgestelde vragen te beantwoorden.

19 reacties

  • Steven van Sas

    4 jaar geleden
    Ik ruik een extra belasting ( weeral ). Zonnepanelen brengen hun geld amper op omdat de opbrengst wegbelast is. En nu willen ze ons aan de groene stroom...nooit meer investeer ik in iets in belgie.
  • LUC RAEYMAEKERS

    4 jaar geleden
    "Groene stroom" uit het net bestaat niet. Laat dat duidelijk zijn. Misschien wel op uw factuur ? Maar dan betaalt men er ook overeenkomstig meer voor. De groene, grijze en stroom van nucleaire oorsprong komt allemaal op het zelfde net. De oorsprongcertificaten bewijzen helemaal niets ! Behalve een vrijgeleide om de goedgelovige consunsument te bedriegen.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Met de komst van het capaciteitstarief (2022) zal iedereen gauw merken hoe onbetaalbaar duur groene stroom is. De miljarden die de nutteloze zonnepanelen ons kosten plus de miljarden voor een dozijn nieuwe gascentrales plus de dure windmolencertificaten zullen en moeten moeten betaald worden. Terwijl dit alles zorgt voor een meer uitstoot van tien miljoen ton CO2 per jaar. Het milieu ? De pot op zeker. PS zij die elektrisch verwarmen kijken best uit naar een houtkachel of brander op stookolie.
  • James Holden

    4 jaar geleden
    De Vreg? Die straffen alles wat Groen is af. Heb je zonnepanelen, groene technieken in huis en een elektrische wagen? De Vreg komt je portefeuille compleet plunderen vanaf 2022.
  • Danny Peeters

    4 jaar geleden
    Volledig eens met Mr Molenbeek. Er zal niets cleaner en goedkoper zijn dan electriciteit opgewekt door kernenergie. Waarom investeert men niet in het verwerken van nucleair afval?? Het produceren van electriciteit door windturbines ed zal nooit voor een goedkopere prijs kunnen zorgen. Daaren boven zijn zonnepanelen enkel interessant als men de opgewekte energie zelf kan “stockeren”. Bottomline: electriteits prijzen gaan enkel naar boven en allerhande toeslagen zullen blijven bestaan.