De afgelopen jaren werd de Orion-capsule aan verschillende tests onderworpen. Zo werden de testmodellen zelfs al gelanceerd.
Volledig scherm
De afgelopen jaren werd de Orion-capsule aan verschillende tests onderworpen. Zo werden de testmodellen zelfs al gelanceerd. © Photo News

NASA is klaar voor Mars: bouw van Orion-capsule afgerond

Tijdens de herdenking van de historische Apollo 11-missie en de allereerste maanlanding, liet de Amerikaanse vicepresident Mike Pence weten dat de grote trots van NASA eindelijk klaar is om Mars te veroveren. Het resultaat van “het harde werk van de mannen en vrouwen bij NASA”.  

8 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Een aanslag op de mensheid, de planeet en het milieu! Weet je hoeveel problemen men kon oplossen met al dat geld? Weet je hoeveel schadelijke stoffen men de lucht inblaast? En dat noemt men dan intelligente mensen?
  • Thomas Lambaerts

    5 jaar geleden
    Carbon en andere licht gewicht stoffen, computers, ... waar allemaal veel geld ingestoken is voor de ontwikkeling ervan door de ruimtevaart is aallemaal niet belangrijk voor de meesten. Ik zeg niet dat het er anders niet had geweest, maar ze hebben toch een serieuze boost gehad erdoor. @ Raymond: Euh mars is een enkeltje, er is geen terug vlucht.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Wat is nu eigenlijk de vooruitgang op ruimtevaart gebied.De maan was in 1969 in drie dagen bereikbaar en dat zal nu niet veel vlugger zijn. Laat ons de eerste 50 jaar maar zwijgen van een bemande vlucht naar Mars. Dit zal zowel op financieel als op logistiek vlak niet haalbaar zijn. Een reisje naar Mars heen en terug duurt bijna 2 jaar indien de positionering van Mars t.o.v. de Aarde gunstig is en gaat men dan meteen terugkeren bij aankomst?
  • Rudy Huybens

    5 jaar geleden
    door missies als deze leven we nu in luxe en niet meer in een grot. denk daar eens aan staf goosens, rudy poelmans en peter cailey. moest dit in het verleden niet gebeurd zijn hadden we nu nog geen computer
  • Staf Goossens

    5 jaar geleden
    In plaats van deze nutteloze geldverspilling, werk eens aan een totale vrede op aarde.