Dakloze dancepionier Colonel Abrams overleden

De Amerikaanse zanger Colonel Abrams is op 67-jarige leeftijd overleden. Midden de jaren 80 scoorde hij een grote hit met het nummer "Trapped". Hij bracht ook de succesvolle nummers "How soon we forget" en "I'm not gonna let you" uit. De voorbije jaren was hij aan lager wal geraakt.

De Amerikaanse zanger Colonel Abrams is op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van diabetes. Abrams was de voorbije jaren dakloos en had onvoldoende geld om zijn dagelijkse dosis insuline te betalen.

Vorig jaar startten fans een crowdfundingsactie om Colonel Abrams een beter leven te geven. De financiële steun heeft er niet voor kunnen zorgen dat Abrams zijn leven opnieuw op de rails kreeg.

Colonel Abrams is geboren in 1949 in Detroit. Toen hij met zijn familie verhuisde naar New York raakte hij helemaal in de ban van de straatmuziek. Midden de jaren 70 werd hij de zanger van de groep 94 East. De eerder dit jaar overleden Prince speelde korte tijd gitaar in die band.

Midden de jaren 80 scoorde Colonel Abrams een bescheiden dancehit met "Music is the answer". Het succes leverde hem een platendeal bij MCA op. Bij die platenfirma scoorde Colonel Abrams zijn grootste succes, de hitsingle "Trapped". Het succes van die wereldhit deed hij dunnetjes over met "I'm not going to let you" en "How soon we forget". Na de jaren 90 verdween de zanger onder de radar.

Meest gelezen