© rr

Geheimzinnige cd-roms met wit poeder werden gepost door 'evangelieverspreiders'

De verdachte cd-roms waar de Antwerpse politie de voorbije dagen meerdere meldingen van kreeg, bevatten geen schadelijke stoffen. Dat is gebleken uit onderzoek, zo meldt het parket.

Guy Stevens

De afgelopen dagen belden heel wat bewoners van Antwerpen de politie omdat ze een geheimzinnige cd-rom in hun brievenbus hadden gekregen met een verdacht wit poeder erbij. Ze vreesden ervoor dat die schadelijke stoffen zou bevatten en ze dus afkomstig zou zijn van iemand met slechte bedoelingen. Dat wordt maandag tegengesproken door het parket: “Uit onderzoek is gebleken dat de cd-roms geen schadelijke stoffen bevatten.”

De politie, die de zaak volgens woordvoerder Veerle De Vries heel ernstig nam, trof zondag in het centrum van Antwerpen een 59-jarige man en een 59-jarige vrouw aan die in het bezit bleken te zijn van een aantal van die cd-roms. “Zij werden meegenomen voor verhoor”, aldus Philip Van Tongerloo van het parket. “Uit hun verklaring blijkt dat zij voornamelijk bij mensen met een Arabisch of Turks klinkende naam dergelijke cd-roms in de bus steken om het evangelie te verspreiden. Ook nu werden geen schadelijke stoffen gevonden op de cd-roms. Het koppel mocht beschikken na verhoor.”

“Het fenomeen van deze cd-roms met een christelijke boodschap is al langer gekend. Vorig jaar doken ze al op in Nederland en Duitsland en ook in België zijn er al eerdere aangiften geweest, onder andere in Brussel en Charleroi.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer