© WF

Lommelse Charles Vögele-winkel gered van faillissement

Van de 41 winkels die de Zwitserse modegroep Charles Vögele in ons land te koop heeft gezet, zijn er zo’n 14 verkocht geraakt, voornamelijk aan de Belgische keten Bel&Bo. Dat is het geval voor de winkel in Lommel. Voor de andere winkels wordt het faillissement aangevraagd. Dat meldt de groep zelf. Mogelijk kunnen zo’n 70 van de circa 217 werknemers hun job behouden.

Begin juni raakte bekend dat de keten weg wou trekken uit België. De Belgische afdeling kreeg begin juli bescherming tegen schuldeisers. Twee gerechtsmandatarissen kregen tot maandag (vandaag) de tijd om de 41 Belgische winkels te verkopen. Dat gebeurde winkel per winkel en onder gesloten omslag.

Uit een bericht van de groep zelf blijkt dat voor veertien winkels een koper is gevonden. De winkels in Tienen, Korbeek-Lo, Ninove, Poperinge, Ieper, Lommel, Schelle en Tielt-Winge gaan naar de Belgische keten Bel&Bo. De winkels in Merksem, Eeklo, Moeskroen, Boortmeerbeek, Herstal en Luik-Longdoz gaan naar vijf andere zaken.

Faillissement

“De Belgische directie heeft besloten om het faillissement aan te vragen voor de overige winkels. Als de rechtbank daar op ingaat, zal een vereffenaar worden aangesteld die over de verdere gang van zaken zal beslissen”, klinkt het.

De verkochte winkels zullen vanaf 1 december worden overgenomen. “Afhankelijk van de verschillende selectieprocedures is het de bedoeling dat er zeventig jobs of meer worden veiliggesteld”, stelt men voorts.

Eerder klonk het dat in de 41 winkels 217 personeelsleden werkten. Mogelijk verliezen dus bijna 150 mensen hun job.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer