Meisje (1) ontwaakt uit coma net voor dokters therapie willen stopzetten

De dokters hadden de hoop al opgegeven. Marwa (1) lag al maanden in coma. Ze zou nooit meer zelfstandig kunnen ademen. Haar ouders weigerden hun dochtertje echter op te geven. Ze kregen gelijk, want vorige week gebeurde het onwaarschijnlijke: het meisje ontwaakte uit haar coma.

nadb

Het eenjarige meisje werd in september gehospitaliseerd. Ze werd in een kunstmatige coma gehouden nadat een virus ernstige neurologische schade had aangericht.

Tegen de wil van haar ouders wilden de dokters de “agressieve therapie” stopzetten. Om die beslissing aan te vechten, zamelden haar Algerijnse ouders geld in via de petitie “Jamais sans Marwa”. Met meer dan 70.000 handtekeningen trokken ze naar de rechtbank, waar beslist werd dat de behandeling nog zeker twee maanden voortgezet moest worden.

Toch bleven de artsen aandringen om de beademingstoestellen uit te schakelen. Het meisje zou namelijk nooit meer zelfstandig kunnen ademen, eten of wandelen.

Maar amper tien dagen na de beslissing van de rechtbank werd Marwa wakker. De dolgelukkige vader postte de beelden op Facebook. “Haar behandeling wordt voortgezet, maar we zien dagelijks vooruitgang. Het geeft ons goeie hoop. Wanneer ik tegen haar praat, hoort ze mijn stem, reageert ze en soms glimlacht ze zelfs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer