AFP
Volledig scherm
© AFP

De hitte slaat ook toe in Frankrijk en verdeelt de meningen: “Gekkenwerk” versus “Als je niet tegen de hitte kan, blijf dan uit de Tour”

WielrennenLa Canicule. Ook in Frankrijk slaan de temperaturen op hol en dat terwijl de Tour in de derde week zijn beslissende dagen in gaat. Te warm om te fietsen? Ja, zegt de ene. Neen, aldus de andere.

11 reacties

  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Als er nu een beetje solidariteit zou zijn kon dat al veel helpen. Maar dat zal niet lukken vrees ik.
  • Roald Vandebroek

    5 jaar geleden
    Als nu elke bewoner langs het parcour met de tuinslang sproeit op het moment dat de renners voorbijkomen. Dat zou toch veel helpen he
  • eric maier

    5 jaar geleden
    frank stichelmans, heeft niks te maken met getrainde atleten, maar wel met verantwoord hun beroep beoefenen. Ze zijn gewoon aan divere omstandigheden te koersen, - aosl het WK 2016 in Qatar- maar soms gaat het er echt over en dan is de vraag of er geen gevaar voor de gezondheid om de hoek komt loeren. In ee nronde zit je met opstameling van inspanningen dat sporen nalaat. ALs je bij deze temperaturen de bergen op moet, dan zweet je extreem hard. En daar schuilt dus het gevaar na dag 1.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Ze kunnen de renners niet verplichten sneller te rijden dan 25 per uur. Dan komen ze zo laat aan dat de organisatie misschien wel eens gaat denken om vroeger te starten.
  • frank stichelmans

    5 jaar geleden
    Ze zijn er goed voor betaald als je niet tegen de warmte kan dan moet je niet naar een ronde . Wat als het dan min 10graden is zegen dat het te koud is, ik denk toch dat het getrainde atleten zijn .