Direct naar artikelinhoud
Televisie

Populaire juryleden Masterchef Australië stoppen na elf seizoenen

Het razendpopulaire jurytrio George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan zal niet langer te zien zijn in de volgende seizoenen van Masterchef Australië.Beeld ©Martin Philbey

Het driekoppige jurypanel van de razendpopulaire kookcompetitieshow Masterchef Australië keert volgend seizoen niet meer terug. Het elfde seizoen, dat gisterenavond afliep, wordt voor hen het eindpunt.

Juryleden George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan waren reeds van de partij van bij het prille begin van de kookcompetitie. Gisteren maakte Network 10, dat het kookprogramma uitzendt, echter bekend dat de samenwerking ten einde loopt.

Officieel luidt het dat ze het niet eens konden raken over een nieuw contract.

“We willen Gary, George en Matt bedanken voor hun inzet de afgelopen 11 jaar,” aldus Paul Anderson, de chef van Network 10. “We kunnen haast niet wachten om de lichting deelnemers – en de nieuwe generatie juryleden – van seizoen 12 aan te kondigen.”

Vorige week kwam nog aan het licht dat Calombaris zijn personeel structureel onderbetaalde. Enkele vakbonden riepen toen al op tot het vertrek van Calombaris.