© Dick Demey

Skihallen Peer en Landgraaf liegen over lengte pistes

SnowWorld Landgraaf en Snow Valley Peer liegen over de lengte van hun skipistes. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse website Wintersporters. SnowWorld in Landgraaf blijkt de grootste leugenaar. Hun langste piste is maar liefst 133 meter korter dan ze zelf aangeven. ”Je hebt gelijk”, geven ze in Landgraaf zonder problemen toe.

neac, malu

Alles begon toen de hallen werden bekeken op Google Maps. Dankzij enkele berekeningen kwam Wintersporters er al snel achter dat de pistes niet zo lang waren als werd aangegeven door de hallen zelf. Om zeker te zijn van hun stuk trokken ze naar verschillende hallen in de Benelux en Duitsland en maten ze alle pistes. Daaruit bleek dat negen op de tien skihallen liegt over de lengte van hun pistes.

SnowWorld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf heeft altijd beweerd “de grootste overdekte piste ter wereld” te zijn. Volgens de officiële cijfers zou hun langste piste 520 meter lang zijn. Nagemeten schiet daar nog slechts 387 meter van over. Dat is een verschil maar liefst 133 meter. Door die nieuwe cijfers zou het kunnen dat Landgraaf niet langer de grootste overdekte piste is.

In Landgraaf geven ze zonder gêne toe dat ze inderdaad liegen over de lengte van hun piste. “Je hebt gelijk, de baan is ongeveer 100 meter korter. Voordat SnowWorld gebouwd werd, lag er hier een buitenpiste. In het promotiemateriaal voor die baan werd gesproken over 520 meter. Wij hebben dat altijd aangehouden nadat we de baan hadden overkapt”, doet de woordvoerder het verhaal.

Volgens SnowWorld zijn ze geen uitzondering. “Veel buitenlandse banen rond Landgraaf geven meer lengte op dan ze daadwerkelijk hebben. Alleen SnowWorld Zoetemeer geeft bij ons weten de juiste lengte.” Dat lijkt te kloppen volgens de metingen.

Snow Valley Peer

Ook Snow Valley Peer zou liegen over de lengte van hun pistes. Hun lange piste zou volgens de officiële cijfers 235 meter zijn, maar blijkt in realiteit slechts 200 meter te meten. “De meeste skipistes doen er altijd een beetje bij,” zegt uitbater Cor Mollin eerlijk. “Het kan goed zijn dat onze baan een meter of tien korter is. Ik vermoed ook dat ze de hellingen niet hebben mee gemeten. Het gaat ook niet om de lengte, maar om het skiplezier.”

Snow Valley heeft een vergunning op zak om de piste te verlengen tot 330 meter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer