REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Matteo Trentin wint solo in Gap, Belgen moeten passen in finale

Tour de FranceGeen vierde Belgische ritzege in deze Tour. Zes landgenoten maakten deel uit van de vlucht van de dag, maar in de finale kon enkel Greg Van Avermaet (even) meedingen voor de bloemen. De olympisch kampioen moest echter buigen voor een sterke Matteo Trentin, die nog voor de lastige slotklim van de Sentinelle solo ging en makkelijk standhield. Van Avermaet werd uiteindelijk derde, Dylan Teuns eindigde vijfde. Xandro Meurisse, ook mee met de goeie vlucht, springt in het klassement van 19 naar 13.

13 reacties

  • René Van Halen

    5 jaar geleden
    Van Avermaet is al 2 seizoenen niet sterk genoeg meer om nog mee te spelen voor de overwinning.
  • Eduard Janssens

    5 jaar geleden
    Zij die denken !! het beter te kunnen spring eens op zo'n fiets en bewijs je eens !!!
  • eric reynebeau

    5 jaar geleden
    Van Avermaet is waarschijnlijk over zijn hoogtepunt op 34 jaar maar toch nog zeer degelijke prestaties. Want als de Belgen zo sukkelaars zijn zoals sommigen hier beweren waarom winnen ze dan 3 ritten en staan ze vele malen in de top tien van de rit en dit in de belangrijkste wedstrijd van het jaar.En Bernd Vaes als je het allemaal zoveel beter kunt waarom zie ik je naam nergens in uitslagen. Zelf doen hé manneke ipv uitleggen.
  • RONNY HELSEN

    5 jaar geleden
    Duitsers Nederlanders Fransen Ieren Britten enz moeten ook passen .
  • bert de jaegher

    5 jaar geleden
    de prestaties van Van Aevermaet zijn drastisch terug gevallen. Hoe komt dat want een hele ploeg rijdt toch in dienst van hem ?????? De zoveelste ontgooscheling dit jaar !