"We maken niet de belofte om afstand te doen van het gebruik van geweld en behouden de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen”, schrijft China in het witboek.
Volledig scherm
"We maken niet de belofte om afstand te doen van het gebruik van geweld en behouden de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen”, schrijft China in het witboek. © AP

China wil koste wat kost herenigen met Taiwan en ziet "gebruik van geweld" als optie

China is niet van plan om zomaar "afstand te doen van het gebruik van geweld" bij zijn ambitie om zich te herenigen met Taiwan. Dat staat in het witboek van de Chinese regering over de militaire strategie van de volksrepubliek.

15 reacties

  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Robrecht Peeters en is de USA, Europa beter? USA wilt wereldheersers zijn. De EU steunt de anarchie in Venezuela maar niet in Catalonië. Toen de vroegere Oostbloklanden uiteen vielen was men er als de kippen bij om alle landen te erkennen. Zeg mij eens wat is het verschil?
  • jos gompel

    5 jaar geleden
    China zal zowel militair als economisch de macht naar zich toetrekken ook hier zal dit gebeuren maar eerder dan op economisch vlak.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Misschien effekes eerst de mening vragen van de Taiwanezen voor men hier opinies lanceert
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    China laat steeds meer in de kaarten kijken met duidelijk lak van wat de wereld ervan denkt en zeker de VS welke met haar Pacificische oorlogsvloot Taiwan uit Chinese handen houdt. Maar ook in Japan slaapt men niet meer zo zacht daar de Chinezen Nanjing, waar de Japanners tienduizenden Chinese burgers levend begroeven, duidelijk niet vergaten. Tijd dat de wereld China ziet zoals het is een bedreiging,alles toelaten acht van bedrijfsspionage tot oorlog
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    @Luke Vincke: Je moet eens verdiepen Russische en Oost-Europese geschiedenis. Oekraïne is nu een onafhankelijk land. Het was ook een tijd bij Polen en 1892 heeft Rusland het ingelijfd. Onder Stalin werden trouwens een klein 10 miljoen Oekraïners uitgemoord, dat was Stalin zijn politiek om Oekraïne Russische te maken. Stalin heeft ook 70% van de Krim Tartaren uitgemoord met hetzelfde doel.