Na de twee dodelijke crashes moest de 737 MAX overal ter wereld aan de grond blijven staan.
Volledig scherm
Na de twee dodelijke crashes moest de 737 MAX overal ter wereld aan de grond blijven staan. © EPA

“Kans bestaat dat Boeing productie 737 MAX tijdelijk stillegt”

Het is mogelijk dat Boeing de productie van zijn 737 MAX tijdelijk stopzet als het toestel langer dan verwacht aan de grond zou moeten blijven. Dat verklaarde Boeing-topman Dennis Muilenburg in een conference call bij de voorstelling van de kwartaalresultaten. Die lieten al een recordverlies van bijna 3 miljard dollar zien en de vrees bestaat dat de kosten nog zullen oplopen.

10 reacties

  • Arne Van de Maele

    5 jaar geleden
    Vind het allemaal vrij gratuit bekeken. Akkoord, er zijn 2 crashes geweest, maar er waren er al meer dan 2 in de lucht. Het punt is dat het erger had kunnen geweest zijn als alles de doofpot in gegaan zou zijn wat al eerder gebeurt is. Eens ze weer een certificaat hebben zal ik niet terugdeinzen om op een MAX te stappen.
  • Kristiaan Boschman

    5 jaar geleden
    Komt er van als je uit puur winstbejag je software laat ontwikkelen in India om op je eigen ervaren ontwikkelingsteams te besparen. Er zijn hier ook organisaties die dat doen. De meesten komen na een paar jaar met hangende pootjes terug.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Met de F-35 is er geen probleem. Zo lang die maar niet vliegen als het regent of als het donker is.
  • François Defosse

    5 jaar geleden
    Ik weiger om met zulk onheilstuig mee te vliegen, een reparatie die op een USB-stick past daar geloof ik niet in. Ze zouden beter alle vliegtuigen van de MAX-serie vernietigen en een degelijk vliegtuig ontwerpen, dat is de enige uitweg uit deze situatie. Welke uitleg gaan ze geven wanneer de volgende 737MAX neerstort?
  • luc asselman

    5 jaar geleden
    eerst alle problemen oplossen en dan kijken voor verdere productie