Beeld van het kanaal Brussel-Charleroi in Halle, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld van het kanaal Brussel-Charleroi in Halle, archiefbeeld ter illustratie. © Mozkito

Man krijgt thermische schok tijdens zwempartij in kanaal, lichaam teruggevonden onder brug in Tubeke

Gisterenavond is in Oostkerk, een deelgemeente van Tubeke, het lichaam van een verdronken man teruggevonden. Dat is vandaag vernomen bij de Waals-Brabantse hulpverleningszone.

6 reacties

  • Eric Horta

    5 jaar geleden
    Ik heb er een bootje liggen,nog mensen zwemmen er. Zeer gevaarlijk,cmmerciele vaart,pleziervaart. En het kanaalwater zit vol giftige stoffen. Veel fietsers voor de rest weinig volk,in geval van nood niemand.
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Kreeg ooit thermische schok redelijk ver van het kleine strand te Oostende - dacht dat het einde verhaal was maar trachtte niet te panikeren en zwom zachtjes terug naar het warmere water - het waren onvergetelijke angstige zwemmomenten- het ijskoude water versmacht je gewoon .
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Toen ik gisterenavond in het journaal de waarschuwingen zag tegen dit verschijnsel, vreesde ik al dat vandaag iemand het tegendeel ging bewijzen. Helaas tevergeefs dus en heel veel sterkte voor de achterblijvers.
  • censor

    5 jaar geleden
    Zelf meegemaakt...aan de opp. best warm, met een "eendenduik" 1 a 2 meter onder water ijskoud !...Het is alsof dat je de frigo van de colruyt induikt....maar dan veel kouder........
  • Sven Vandemaele

    5 jaar geleden
    Filmen kunnen ze allemaal, maar helpen...