Of Boris Johnson en Larry samen door een deur kunnen van Downing Street 10 is nog even afwachten.
Volledig scherm
Of Boris Johnson en Larry samen door een deur kunnen van Downing Street 10 is nog even afwachten. © AFP

Britten vrezen dat 'boze’ Boris Johnson luie huiskat Larry de deur uitzet

Nu de nieuwe Britse premier Boris Johnson zijn ambtswoning aan Downing Street 10 in Londen heeft betrokken, maken dierenliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk zich grote zorgen over de toekomst van poes Larry (12). Het dier mag al sinds februari 2011 muizen vangen in de honderd kamers van de residentie. Volgens Britse media haat de conservatieve regeringsleider, anders dan zijn voorgangers David Cameron en Theresa May, katten tot op het bot. De poes op zijn beurt zou een bloedhekel aan mannen hebben.

8 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Katten kunnen wel degelijk van mensen houden. En sluiten ook onderling vriendschappen en allianties. Sommige katten mogen mee optrekken met mijn kat. Hij brengt ze zelfs mee om van zijn bakje te laten eten. En andere worden weg gejaagd. Als je meerdere katten hebt ontdek je ooit ook wel dat ze samenwerken en strategieën ontwikkelen om je in gang te krijgen.
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Als ik die kat was zette ik luie Boris aan de deur !
  • censor

    5 jaar geleden
    Katten beslissen zelf wel van wie ze houden, alleen als ze honger of dorst hebben, weten ze je te vinden....Die Boris zal wel op die kat zijn zwarte lijst staan....
  • Angelo De vie

    5 jaar geleden
    Wat als hij allergisch is? Ik kan er ook niet tegen, bij mij zou de larry ook vliegen. Wie laat nu zijn eigen huisdier achter? Wie dieren heeft moet er voor zorgen punt!
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Frappant en ronduit schokkend. Twee katten vechten, wat krassen en een gescheurd oor, torenhoge? dierenartsrekening. Dat verdient honderdduizenden per jaar, zowel Premier als die parlementsleden, en rekening doorschuiven naar het personeel. Als onbeschaamdheid kan dat tellen.