Gemeentearbeiders zien container met brandbaar afval in brand vliegen in Ledegem

Op het containerpark langs de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle, deelgemeente van Ledegem, vloog woensdagavond een container in brand.

gsd

Het park was bijna gesloten toen parkwachter Mario Willaert en zijn collega’s iets voor 18 uur plots rook uit de container met brandbaar afval zagen komen. “Ik dacht eerst dat het een stofwolk was, maar toen ik ging kijken zag ik dat het afval in brand stond”, zegt de Izegemnaar.

Willaert nam nog een brandblusapparaat, maar in een mum van tijd stond de container in lichterlaaie. Door de stralingswarmte begon ook een container met papier en karton te branden, maar de toegesnelde brandweerzone Fluvia kon die brand snel doven.

De container met brandbaar afval, waarin isolatiemateriaal, matrassen, meubels en textiel lagen, was een lastigere klus. De brandweer gebruikte eerst schuim en haalde ten slotte het hevig rokende afval naar buiten. Op het moment van de brand was er behalve de parkwachters niemand meer aanwezig. “Het park was tien minuten dicht. Gelukkig maar, anders moesten we evacueren”, besloot Willaert. De brand ontstond wellicht door zelfontbranding of een weggegooide sigaret.

© gsd

© gsd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen