"Een laffe en verwerpelijke aanval"

Na de aanval op burgers in het centrum van München stromen de reacties en steunbetuigingen van over de hele wereld binnen. De Amerikaanse president Barack Obama biedt de getroffen Duitsers "alle hulp aan die in deze omstandigheden nodig is", net als (kersvers) Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson.

Obama noemde Duitsland "een van de belangrijkste bondgenoten van de Verenigde Staten". Ook Johnson is bereid "de vrienden in Duitsland" te helpen. De nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken zegt "diep gechoqueerd en treurig" te zijn.

De Franse president François Hollande biedt steun aan het Duitse volk "in deze moeilijke uren". Frankrijk bekomt zelf nog maar net van een aanslag, op 14 juli -de nationale feestdag- in Nice. Toen reed een vrachtwagenchauffeur in op een menigte op de Promenade des Anglais. Daarbij vielen ruim 80 doden. Het parlement verlengde prompt de noodtoestand in het land.

Ons land veroordeelt dan weer de schietpartij. Premier Charles Michel spreekt van een "laffe en verwerpelijke aanval". "Ik ben diep gechoqueerd", geeft hij mee op Twitter.

"Totale strijd" tegen terrorisme

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif veroordeelt de "aanslag op onschuldigen en weerlozen". Volgens hem is er geen andere optie dan de "totale strijd" tegen het terrorisme.

Meest gelezen