Het incident gebeurde binnen de muren van de Brugse gevangenis
Volledig scherm
Het incident gebeurde binnen de muren van de Brugse gevangenis © BELGA

Cipier nog steeds in ziekenhuis met zware verwondingen aan het oog na aanval gedetineerde

Eén van de cipiers die woensdagnamiddag werd aangevallen door een 28-jarige gedetineerde, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Volgens collega’s heeft de man zware verwondingen aan het oog en werd hij ondertussen al geopereerd. Zijn twee collega’s die mee in de klappen deelden, mochten ondertussen al naar huis. De vakbonden plannen maandag een nieuw overleg met de directie. “Tot zondag schakelen we over naar een minimaal regime op de dienst Hoge Veiligheid", zegt vakbondsafgevaardigde Alain Blancke van het ACV.  

72 reacties

  • Cyriel Francken

    5 jaar geleden
    dat al degenen die hier de criminelen veroordelen zelf eens een tijdje gaan zitten... dan zullen ze eens meemaken op welke geraffineerd repressief wijze gevangenen behandeld worden en een dankbare speelbal zijn voor onverschillige (" we doen enkel onze job") bewakers en directie van gevangenissen(in het beste geval) tot echte sadisten en machtswellustelingen... I know: I've been there en geloof me: niemand verlaat de gevangenis als een "beter" persoon ....
  • Cecarine De Smet

    5 jaar geleden
    Strengere maatregels toepassen voor gedetineerden!!! Het is geweten dat ze geen respect hebben voor de cipiers!! En dat moet dan terug naar de samenleving.....
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Hij riskeert een bijkomende straf. Maar hoe groot is de kans dat hij effectief langer moet zitten. Zo iemand zou eigenlijk nooit meer vrij mogen komen. De doodstraf is eigenlijk menselijker dan hoe je zulke mensen zou moeten vasthouden.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    wanneer krijgen die gasten tasers? Dat de opvolgers van geens maar nieuwe streng beveiligde gevangenissen, we kunnen ze gebruiken. en nu staken mannen, met zo'n weer, kunnen ze wat garen.
  • pascal de bruycker

    5 jaar geleden
    sommigen weten het weer al beter blijkbaar , diezelfde hebben gestemd voor partijen die organisaties in stand houden die opkomen voor " mensenrechten"...Als tegenwoordig al de bajes in vliegen zal het niet voor een prul zijn , dus als ze meppen op mensen die daar hun brood moeten verdienen , verdienen ze zelf slaag en zouden ze in een isoleercel moeten ! Waar gaat dat naartoe ? Misdadigers terug op water en brood , de criminaliteit zou wel dalen ! Weg met al dat betuttelgedoe !