Elon Musk
Volledig scherm
Elon Musk © REUTERS

Verlies Tesla ondanks recordproductie

Tesla heeft in het tweede kwartaal opnieuw verlies gemaakt. De maker van elektrische auto's produceerde meer voertuigen dan ooit in een kwartaal en leverde er ook meer af, maar gaf ook geld uit aan reorganisatiekosten. Het bedrijf van topman Elon Musk blijft inzetten op verdere uitbreiding van de productie.

4 reacties

  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Ter informatie, het is een boekhoudkundig verlies. De hoeveelheid geld die Tesla beschikbaar heeft is gestegen tot $5 miljard en ze verdienen gemiddeld 19.2% op elke verkochte auto. Tesla laat hyn prijzen continu zakken op tussen de 15 en 20% marge uit te komen.
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    De bedoeling van Tesla is niet om zoveel mogelijk auto's te verkopen,maar wel om nu zoveel mogelijk geld binnen te halen via aandeelhouders en via verkoop van huidige modellen. Deze inkomsten gebruiken ze om de ontwikkeling van de robotaxi te financieren. De huidige modellen moeten als testexemplaren beschouwd worden waarmee Tesla veel feedback verzamelt en bijleert. De Robotaxi zal niet verkocht worden, maar wel inkomsten genereren uit taxiritten, zonder chauffeur.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het is niks en blijft niks voor de doorsnee gebruiker ,ze zijn veel te duur en zullen alleen duur blijven en onbetaalbaar voor al diegene die nu onderweg zijn met wagens tot en met 25000€ en dat is de overgrote meerderheid.Maar is het niet dit wat ze willen uiteindelijk ,zuivere lucht ,maar dan ook geen verkoop meer en winst gaan die nooit maken want daar heb je massa product voor nodig en dat is een E wagen zeer zeker niet.
  • Alex Wellens

    5 jaar geleden
    binnen 5j zie tesla's enkel nog in musea