Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Formateursnota De Wever: “Straf voor gemeenten die fusie weigeren”

Bart De Wever wil een versnelling hoger schakelen in de fusies van de gemeenten. Dat blijkt althans uit zijn formateursnota. Na financiële stimulansen om gemeenten tot een fusie te brengen, zou ook gedacht worden aan sancties voor gemeenten die een fusie weigeren.

318 reacties

  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Francinne De clerque,Uw partijtje (Vlaams Blok) heeft veel stemmen gehaald bij de verkiezingen en zit nu bij de grote.Maar hoe zijn ze aan die stemmen geraakt? Wel Francinneke doordat de top van uw partij de mensen leugens heeft wijsgemaakt die nooit of te nimmer uitgevoerd kunnen worden. Het was zoals de rattenvanger (in het sprookje) gedaan heeft in Hammelen.
  • Freddy Van den Hout

    5 jaar geleden
    Wat zouden jullie er van denken als we al onze regeringen eens samenvoegen , dat zou ons echt veel meer geld besparen , denk ik zomaar ... toch
  • Louis Sels

    5 jaar geleden
    BDW. 1 Regering. Miljoenen................... besparingen
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Waarom zouden kleinere gemeenten fusioneren, als de financiering van de steden en gemeenten toch geen rekening houdt met de nieuwe situatie.
  • rudy poelmans

    5 jaar geleden
    Daar zit nu juist het probleem van de pensioenen. Teveel mensen die niks, maar ook niks, bijbrengen aan de economie.
  1. Deze week opnieuw kans op wateroverlast: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”
    PREMIUM

    Deze week opnieuw kans op waterover­last: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”

    We hebben nog maar weinig droge momenten met aangename temperaturen gekend tijdens de lente. Afgelopen weekend was er zelfs op verschillende plaatsen wateroverlast door de zware regenval. En ook nu tijdens het begin van de week moeten we opnieuw rekening houden met een kletsnat weerbeeld. Maar waarom en wanneer krijgen we dan te maken met stevige neerslag? Zijn alle weermodellen het al unaniem met elkaar eens? En is er terug warm en droog weer op komst? Weeranalist Nicolas Roose bespreekt de laatste weerkaarten.
  2. “Ik heb wél armen en benen, alleen hele kleintjes”: open gesprek met Eva (28), een van de bekendste tv-presentatrices van Nederland
    PREMIUM
    16

    “Ik heb wél armen en benen, alleen hele kleintjes”: open gesprek met Eva (28), een van de bekendste tv-presenta­tri­ces van Nederland

    Eva Eikhout (28) is tv-presentatrice en programmamaker, moderator en BN’er (bekende Nederlander) met een heerlijk grote mond en een ontoombare energie. En o ja, ze heeft wél armen en benen. “Alleen hele kleintjes.” Over dingen als je bikinilijn waxen, onenightstands en veel te hard rijden – over haar pittige dagelijkse leven, quoi – schreef ze een aanstekelijk boek. “Ik wil desnoods roepen tot over de Belgische grens: hallo, wij bestaan ook!”