Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Horeca Vlaanderen wil fiscale vrijstelling van fooi

Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. "Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. "Als het al zoveel is. Terwijl een fooi toch net dat vrijwillige extraatje is dat de klant aan de bediening wil geven voor een fijne ­horecabeleving?"

51 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Elke klant geeft al een fooi, Gert Van Bunderen. Zelfs als de bediening slecht is of je zelf om je drankje moet gaan. In het verleden werd wettelijk bepaald om de fooien op te nemen in de prijs. 16% op het bedrag zonder BTW. De horeca zou graag hebben dat dat vergeten wordt en je aanzetten om nog eens een fooi te geven.
  • Gert Van Bunderen

    5 jaar geleden
    Misschien is het ook handig om de klanten duidelijker te maken hoe ze een fooi kunnen geven nu twijfel je vaak of je met de kaart wel fooi kan geven en of dat dit gewenst is. Advies voor de hoogte van de fooi kan ook vermeld worden. Dit kan eenvoudig door een woordje uitleg te geven in de menukaart.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    De zakkenvullers en zwartwerkers willen alsmaar meer. Hoogtijd voor een verplichte witte kassa in gans de horeca.
  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Een regelmatige restaurantbezoeker weet dat, en geeft zijn kaart met de fooi in cash erbij. Het lastige is je wordt actueel door 10 man bediend, en indien je toch fooi geeft vergeet de ontvanger u te bedanken, zelfs een kinkje kan er soms niet af, dus niet janken! Leve de VS daar werken ze voor 1/3 uit tips, daar kan je nog een bedankje krijgen.
  • henk casaert

    5 jaar geleden
    Aja daar sta je niet bij stil, als je een fooi wil geven zorg dat je het contant bijgeeft als je met de kaart betaald. Een klein bedrag voel je niet en op het eind van de dag hebben ze toch een mooi bedrag.