Nairo Quintana.
Volledig scherm
Nairo Quintana. © REUTERS

Quintana wint koninginnenrit, Wellens verliest bolletjestrui aan Bardet en Alaphilippe behoudt geel

Tour de FranceEerherstel voor Nairo Quintana in de Tour: de Colombiaan won vandaag de 18de rit. In Valloire kwam hij solo aan, Romain Bardet werd tweede. De Fransman neemt wel de bolletjestrui over van Tim Wellens. Julian Alaphilippe kraakte, maar barstte niet: hij behoudt de gele trui.

57 reacties

  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    knappe tour Tim , weinigen kunnen zeggen dat ze ooit 15 dagen drager van de bollentrui in een tour geweest zijn
  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Wellens bergkoning ? Laat me niet lachen, molshoopkoning misschien. Als je nergens eerst aankomt op een col HC, dan verdien je de bolletjestrui niet. Zo simpel is het.
  • Oliver Garner

    5 jaar geleden
    Voor al die wielerkenners hier, hoe kan je verklaren dat Alaphillipe ondertussen al bijna 19 dagen top is? Best raar als je het mij vraagt, want normaal worden ronderenners getraind om de laaste dagen van de tour goed te zijn. Daarom dat ook heel wat favorieten tijd verliezen in de beginfase, alleen Alapgillipe niet. Louche hoor! En Asgreen die al 800-1000km op kop heeft gereden, rijdt zowaar een fenomenale tijdrit en gaat nog eens in de aanval en rijdt frisse mannen eraf...naïvelingen!
  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    @bernd vaes: die uitspraak is allemaal komedie. Dat is Lefevre die de pers een beetje manipuleert. Hij speelt gewoon de underdog en wil niet teveel aandacht. Heel slim, de kans is groot dat hij bonnen 2 dagen zijn beste tour ooit binnenrijft, eens zien wie dan zal lachen !
  • Rudy De Wever

    5 jaar geleden
    Quinie is ieder jaar zo, vandaag krijgt hij 15min aan zijn broek, ooit door kenners naar voor geschoven als toekomstig winnaar, heb er toen al eens goe mee gelachen, dit is wat hij kan 1 of max 2 keer op 3 weken, maar indien hij maar 1 min zou hebben laten ze hem ook nooit rije.