Ambulances stonden klaar om de treinreizigers op te vangen.
Volledig scherm
Ambulances stonden klaar om de treinreizigers op te vangen. © Jeroen Desmecht

Herlees onze hitteblog. Temperatuurrecord verpletterd, treinproblemen en onweer

Het was vandaag opnieuw bloedheet, met temperaturen die opliepen tot boven de 40 graden. Het nieuwe Belgische record is nu 40,7 graden, gemeten in Beitem. Dat is 0,5 graden meer dan wat gisteren in Luik werd geregistreerd. In nationaal referentiepunt Ukkel was het record van 36,6 graden van 1947 kort na de middag al gesneuveld: 39,7 is het historische eindresultaat. Dat is de hoogste temperatuur daar sinds 1833. Niet alleen de burgers puften en zweetten vandaag, ook treinen en enkele elektriciteitscabines lieten het afweten door de hitte. Enkele warmte-onweders zorgden plaatselijk voor wat verkoeling. Herlees hier hoe de heetste dag uit de Belgische geschiedenis verliep.

163 reacties

  • P V L

    5 jaar geleden
    Dit is een mooi voorbeeld dat alle vervoer electrisch een fabeltje is! dan moet je verplicht rijden zonder de airco te gebruiken zoals de treinen nu) en dan kom je nog geen 100km ver en voor je het beseft sta je aan de kant met duizenden! Nog niet te spreken dat je met je gat boven of voor een hoop kokende batterijen zit die niet zomaar te blussen zijn. en dan alle auto's tesamen aan de laadpalen dan kunnen alle hoogspannings cabines ontploffen. Ik zie het al gebeuren ;-)
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Patrick Vandeputte.Denk eerst eens goed na vooraleer je mag oordelen.België heeft zijn wisselvallig klimaat nodig.Dit is jammer genoeg verleden tijd.De landen die jij vernoemt zijn geografisch van een andere orde.Chapeau Dominique Vandervekens.Laat ze eens achter de vuilkar lopen.Het zijn degenen die ganser dagen achter hun pc zitten(want fysieke arbeid is veel verminderd) die het hardst moeten zwijgen.En nu REGEN !!!!!
  • Alex Wellens

    5 jaar geleden
    wat een bende zei...., ja het is warm, ja ik moet er ook in werken , deal with it!
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Vanaf zaterdag aan de kust nog max 20-22 graden ,perfect !
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Ik neem gewoon de fiets voor mijn verplaasingen, net gecheckt ik zit wel aan maar 650 km voor de 7 laatste dagen. Ik hoor vooral de hangbuikzwijnen, in hun gekoelde Suv's', klagen over de hitte.