Bierbeek vraagt bemiddeling gouverneur in ‘grensconflict’ met Lubbeek en Leuven

© dkr

Bierbeek heeft Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte gevraagd te bemiddelen in het conflict met de buurgemeenten Leuven en Lubbeek over de plaatsing van ANPR-camera’s om sluipverkeer te ontmoedigen. Vlaams minister van Binnenlans Bestuur Liesbeth Homans heeft een beslissing van Bierbeek over die ANPR-camera’s vernietigd.

evdg

Bierbeek wilde vanaf 1 september een ANPR-camera plaatsen aan Koning Albertlaan. Bedoeling was om tijdens de spitsuren sluipverkeer te beboeten met een GAS-boete. Het Bierbeekse besluit botste op kritiek van Lubbeek en Leuven. Zij vreesden een toename van sluipverkeer op hun grondgebied. Intussen heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans het bewuste Bierbeekse besluit vernietigd omdat Bierbeek onvoldoende overleg heeft gepleegd met Lubbeek en Leuven.

LEES OOK. Minister beslecht ‘middeleeuws’ grensconflict: omstreden camerabewaking gaat niet door

Bierbeek zegt de beslissing van Homans te betreuren, maar schrapt voorlopig de plannen om vanaf 1 september een ANPR-camera in gebruik te nemen. Ook de geplande info-avonden en de aanvraagprocedure voor het bekomen van een doorgangsvergunning worden stopgezet. “Het blijft echter de ambitie van de gemeente om de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid te verhogen. Wij willen echter oplossingen eerder dan conflicten. Daarom kiezen wij voor verdere dialoog en hebben wij intussen de provinciegouverneur verzocht op korte termijn een overleg te organiseren tussen de drie gemeenten”, aldus Bierbeek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen