Direct naar artikelinhoud
Drugs

Opnieuw anderhalve ton cocaïne onderschept in Antwerpen

Haven van AntwerpenBeeld Shutterstock

Dinsdagavond werd anderhalve ton cocaïne onderschept in de Waaslandhaven in Antwerpen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Ook gisteren werd er een lading coke onderschept, toen uithalers zelf de hulpdiensten moesten bellen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Dinsdagavond is anderhalve ton cocaïne onderschept toen twee havenarbeiders van de Waaslandhaven de uithalers betrapten. De coke kwam uit een zeeschip dat lag aangemeerd aan kaai 1333, bij de firma Antwerp Euroterminal. De twee havenarbeiders belden de politie, die de cocaïne verpakt in sporttassen aantrof in een bestelwagen. 

De uithalers slaagden erin om te vluchten. “De uithalers hebben de havenarbeiders bedreigd, mogelijk met een vuurwapen”, zegt An Schoonjans van het parket. “Daarna zijn de uithalers gevlucht.”

Nog geen dag na de grote inbeslagname werd op kaai 1742 nog een aanzienlijke vondst gedaan. Daar belden woensdagochtend de uithalers zelf de hulpdiensten omdat ze vast waren komen te zitten in een snikhete container. Het zou opnieuw over honderden kilo’s coke gaan, maar het Antwerpse parket wil nog niets lossen over een exact cijfer. De twee verdachten, mannen van 24 en 25 jaar, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.