De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © REUTERS

Brussel daagt Hongarije opnieuw voor EU-hof wegens criminalisering van hulp aan asielzoekers

De Europese Commissie sleept Hongarije voor het Europese Hof van Justitie vanwege de "Stop Soros"-wetgeving die elke vorm van bijstand aan asielzoekers strafbaar stelt. Personen en organisaties die hulp aanbieden aan mensen die in het land een asiel- of verblijfsvergunning willen aanvragen, riskeren een celstraf tot een jaar.

7 reacties

  • Erika Braken

    5 jaar geleden
    Heel Europa gaat kapot aan immigratie en Hongarije is het enige wijze land om te zeggen wij nemen geen vluchtelingen op. Kijk naar west-Europa sommige plaatsen zijn gewoon onleefbaar gemaakt door immigranten en hun criminaliteit en eisen.
  • Kurt Vlaminck

    5 jaar geleden
    Zouden wij burgers niet beter Brussel voor de rechtbank brengen. Wij hebben nooit gevraagd voor ongewilde migratie, onze opinie werd nog gevraagd, de meerderheid is tegen. Een toch wordt het door onze strot geduwd, ten nadele van het voortbestaan van ons sociale zekerheid systeem, van onze culturele eigenheid, onze veiligheid en onze opgebouwde rijkdom.
  • pascal de bruycker

    5 jaar geleden
    Brussel ? Wie is Brussel ? Een groep politici die er alle belang bij hebben dat onze landen in Europa volgestouwd worden met gelukszoekers die onze sociale kassen leeg zuigen ... Dit soort Europa hoeven we niet .
  • Dirk Kindt

    5 jaar geleden
    Geef ieder West-Europees land een leidsman als Viktor Orban en alle wereldproblemen zijn zo opgelost. Hij mag zich verzekeren met de steun van Donald Trump, Boris Jonhson, Mateo Salvini. De leider van Hongarije is niet meer weg te denken. Oostenrijk, Polen enz. zullen de strategie volgen. Weg met E.U.-hypocrisie.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    George Soros een filantroop noemen is wel een brug te ver, als je even opzoekt wat die allemaal heeft uitgevreten begrijp ik de actie van orban wel. Ook de ngo’s in de meedelende zee zijn malafide organisaties, niet dat ik het ooit gedaan heb maar er garant geen cent meer naar artsen zonder grenzen en die andere mensensmokkelaars.