Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Populaire diëten onder de loep: hoe (on)gezond is het vastendieet?

De zomer, dat betekent voor velen onder ons snel nog wat kilootjes proberen te verliezen om er toch net dat tikkeltje beter uit te zien in die nieuwe bikini. Maar is dat wel zo gezond? Elke week nemen wij samen met voedingsdeskundige Sandra Bekkari een populair dieet onder de loep. Vandaag: het vastendieet.

6 reacties

  • Ralf Henst

    5 jaar geleden
    Als je alles in een korter tijdsbestek eet ben je juist geneigd om minder te eten (omdat je eerder vol zit), al is dat niet de essentie van het vastendieet -- het is niet eens een dieet in de zin van caloriebeperking. Daarnaast wordt je concentratie juist hoger als je vast door je ontbijt over te slaan. Dit komt door een stabielere bloedsuikerspiegel (geen afterdinner dip vanzelfsprekend) en verhoogde vrijgave van adrenaline en groeihormoon.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Een dieet is totaal overbodig. Het enige wat je moet is ervan overtuigd zijn, rotsvast en zonder verpinken, dat niets zo lekker is als mager zijn. Dit is een nauwelijks te overtreffen gevoel; alleen niet zo geschikt voor mensen met aanleg voor anorexia (overdrijven dus). Maar goed voor je lichaam zorgen, er fier op zijn dat er niet te veel vet aanhangt en een beetje trots zijn op jezelf, geeft je de gepaste boost om het lang vol te houden (zoals bijvoorbeeld de burgemeester van Antwerpen).
  • Louis Reynders

    5 jaar geleden
    Maggie De Block is een echte arts en ervaringsdeskundige.ben benieuwdi naar haar mening.
  • Michael Vandamme

    5 jaar geleden
    Kcal in vs kcal uit. Wat je opneemt tegenover wat je verbruikt is hetgeen dat telt. Je kan elk dieet volgen dat je wilt, maar als je meer calorieën inneemt dan je verbruikt op een dag zal je altijd bijkomen, ofwel heb een medische aandoening die dit verhindert. Vasten is leuk omdat je op die paar uren toch nog grote maaltijden kan eten, als je dan je gedachten van eten kan afhouden op die 16uur is het goed te doen. Vond het enkel niet zo goed om dan zwaar te trainen op een lege maag
  • Ilse Verlinden

    5 jaar geleden
    Ik lees toch liever de mening van echte experten zoals dokters en diëtisten.