Archiefbeeld, veel Afrikaanse migranten proberen via Libië de oversteek naar Europa te maken.
Volledig scherm
Archiefbeeld, veel Afrikaanse migranten proberen via Libië de oversteek naar Europa te maken. © AFP

Vrees voor meer dan 100 doden bij schipbreuk voor de kust van Libië

buitenlandBij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn wellicht meer dan 100 mensen verdronken. Dat meldt de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR, die aanvankelijk sprak van 150 doden. Een woordvoerder van de Libische zeemacht houdt op zo’n 115 vermisten. 134 anderen werden gered en teruggebracht naar het Libische vasteland. Eén lichaam werd opgevist, aldus de zegsman.

27 reacties

  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Dus nu heeft men al een "reddingszone" voor de Libische kust waar de NGO's wachten? Is het nu zo moeilijk om ginder het nieuws te verspreiden dat wie illegaal naar Europa komt sowieso terug gezonden wordt naar land van herkomst en ook niet meer in aanmerking kan komen voor een visa.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Als die mensen twee zaken duidelijk gemaakt worden dan stopt die ellende met onmiddellijke ingang : 1 : de uitlokking door de ngo's moet stopgezet worden. Die mensen weten dat de taxi wacht enkele kilometers uit de kust en 2 : als ze worden opgepikt worden ze terug afgezet op de plaats van vertrek en nooit in de EU. Voor half augustus stoppen de overtochten en bij uitbreiding de verdrinkingen.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    De schuld van de NGO's.
  • Erwin Schauvliege

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat men die mensensmokkelaars eens stoppen, hen oppakken ? De NGO's hebben ook een grote verantwoordelijkheid in dit onheil. Ze creëren de schijn dat, eenmaal op zee, de migranten opgepakt zullen worden en naar Europa worden gebracht, de oorzaak van veel leed en sterfgevallen. En verschillende werken achter de schermen samen met die mensensmokkelaars alhoewel dit door de media stil moet worden gehouden. Tijd dat men die mensen ter plaatse helpt en hen daar een menswaardig bestaan geeft
  • roos van espen

    5 jaar geleden
    Die mensen weten zelf heel goed hoe onbetrouwbaar en gevaarlijk dat is. Dat gezinnen met kinderen dat er toch op wagen is een duidelijk teken dat hetgeen ze achterlaten nog risicovoller is. Zulke mensen moeten geholpen worden, niet teruggeduwd.