De Thalys staat stil in Mechelen.
Volledig scherm
De Thalys staat stil in Mechelen. © David Legrève

Op hele spoornet hinder door problemen met bovenleidingen: twee Thalys-treinen stilgevallen, ook kusttram stilgelegd

UPDATETwee Thalys-treinen staan door de hitte momenteel stil. De reizigers van een Thalys die in Mechelen stilstond, zijn na een hele tijd uit de trein geholpen. Ook de inzittenden van een Thalys-trein in het Vlaams-Brabantse Ruisbroek kwamen stil te staan. De 350 passagiers zaten een half uur vast vooraleer de hulpdiensten hen kwamen bevrijden.  De NMBS kampt op het hele spoornet met aanzienlijke hinder. Ook De Lijn ervaart serieuze problemen: de kusttram is op het hele traject stilgelegd.

20 reacties

  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Ben erg nieuwsgierig om te weten hoe de "treinsituatie" is in het buitenland (Frankrijk, Nederland) want die kreunen toch ook onder de hitte. Heb tot nu nog niets gehoord over problemen daar. Hebben die betere technici?
  • Nancy Willaert

    5 jaar geleden
    Waarom lukt het elders wel?
  • Jannick Vierstraete

    5 jaar geleden
    Wij zaten op de trein tussen Kortrijk en Oudenaarde,wat de start of onze vakantie moest zijn is .... vlucht gemist ,hotel te laat geanuleerd (2 dagen voor is gratis) huurauto,....dit jaar betaald voor reis...geen,volgend jaar denk het niet, BEDANKT!
  • Guido Maes

    5 jaar geleden
    Het is bijna niet te geloven dat de Belgen in Kongo de spoorwegen hebben aangelegd en dat daar nu dagelijks nog dieseltreinen op rijden bij temperaturen van meer dan 40 graden.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Heb echt wel geluk gehad,twee treinen na elkaar op het traject dat ik neem waren afgeschaft,heb wel begrip dat het kan gebeuren bij deze temperaturen,had zelf maatregelen genomen in geval van,koeltasje met flesjes water en een watersproeiertje,geen enkel probleem ondervonden.