Peter De Roover: "Vandaag geen samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang"

© Photo News

N-VA wil voorlopig niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat benadrukte Kamerfractieleider Peter De Roover maandagavond in Terzake.

dgs

"De voorbije weken hebben we nog maar eens gezien waarom we inhoudelijk een probleem hebben om met die partij een beleid te voeren. Zelfs Marine Le Pen in Frankrijk heeft problemen met het optreden van Filip Dewinter (de toespraak van Dewinter voor de Griekse extreem-rechtse partij Gouden Dageraad, red.)."

Staatssecretaris Theo Francken had vrijdag verklaard dat N-VA een samenwerking met Vlaams Belang niet uitsluit op stedelijk niveau. Al gaat dat in Antwerpen niet gebeuren, "niet met Dewinter", voegde Francken daar meteen aan toe.

De Roover sluit een samenwerking tussen zijn partij en Vlaams Belang op dit moment expliciet uit. "Dewinter is het uithangbord van een bepaalde politiek, daar zit een bepaalde cultuur achter. Die is hun keuze en ik heb daar geen problemen mee, maar het zet hen wel buitenspel," zei De Roover. "Vandaag staan we waar we vandaag staan en dat is klaar en duidelijk."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen